Morten har det siste året vært konsulent innen virksomheter knyttet til solenergi og start ups.Før dette kommer han fra stillingen som adm. direktør i Ahlsell Norge AS. Morten overtar etter Georg Nygaard som har valgt å søke nye utfordringer utenfor selskapet.

Morten Harsem er en toppleder med strategisk og operativ erfaring fra større handelsselskaper. Han har lang erfaring som leder av sterkt konkurranseutsatte og logistikkintensive bedrifter. 

I tillegg til stillingen som adm.direktør i Ahlsell Norge AS i perioden 2012-2015 har Morten vært adm. direktør i Elektroskandia Norge AS i perioden 2008-2011 og direktør for distribusjon i Elektroskandia AS i perioden 1997-2007, for å nevne noe. I sistnevnte stilling hadde han ansvaret for logistikken i hele Norden.

Morten er sivilingeniør fra Norges Tekniske Høgskole, har en Master of Business Administration (MBA) fra Norges Handelshøyskole og i tillegg lederutdanning (IMD) fra Business School i Sveits.

Morten bor på Bekkelaget i Oslo, men er opprinnelig fra Trondheim. Han er samboer og har 2 barn.
Han er en aktiv person som liker å holde seg i form med sykling om sommeren og ski/alpint om vinteren. I tillegg har han en sterk interesse for bil.

– Morten er en svært resultat- og målorientert leder som jeg er glad vi har fått med på laget, sier Bjørn Maarud. Hans lederstil er involverende og motiverende samtidig som han er både energisk, analytisk, og omgjengelig.

Georg Nygaard fratrer stillingen som adm. direktør i Snap Drive AS etter 4 år i rollen (2012 – 2016). Han ønsker nå nye oppgaver utenfor Bertel O. Steen-konsernet. Georg startet sin karriere i Snap Drive i Trondheim i 1991 som kundemottaker og overtok deretter ansvaret som avdelingsleder i 1994. Han begynte ved selskapets hovedkontor i 1996 som driftsmedarbeider, før han overtok som avdelingsleder og teknisk leder.

Georg har hatt ansvaret for å etablere nye verksteder i Osloregionen, blant annet på Ryen i 1997 og Rødtvet i 1998. Begge steder var han avdelingsleder. Fra 1998 til 2012 var han driftssjef ved hovedkontoret til Snap Drive.

– Georg har hatt en viktig rolle i utviklingen av Snap Drive og har lagt ned en betydelig innsats i selskapet. At han nå vil søke nye oppgaver utenfor Bertel O. Steen, kommer ikke uventet, sier Bjørn. 

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Georg for innsartsen har har nedlagt og ønsker ham lykke til med nye utfordringer, slutter Bjørn.

Morten Harsem begynner i stillingen 2. mai.

Vi ønsker Morten Harsem velkommen til Bertel O. Steen og Georg Nygaard lykke til med nye oppgaver.

Lørenskog, 22. april 2016