Bertel O. Steen har klare ambisjoner om å øke antall lokasjoner i verkstedskjeden Snap Drive AS. Som et ledd i denne satsningen kjøper Snap Drive AS alle aksjene til Lørenskog Bil og Caravan Service AS som i dag er et profilert Meca-verksted. Overtakelsen finner sted mandag 3. juli kl. 12.00.

Morten Harsem, adm. dir Snap Drive, og Edgar Bakken, tidl. eier av Lørenskog Bil og Caravan Service AS

Skal vokse

Til tross for tilspisset konkurranse i servicemarkedet, økte Snap Drive omsetningen fra 233 MNOK i 2015 til 246 MNOK i 2016. Verkstedkjeden har planer om å ekspandere fremover, både gjennom oppkjøp og organisk vekst. Nå kjøper de Lørenskog Bil og Caravan Service AS som et ledd i satsingen.

–Vi vurderer Lørenskog Bil og Caravan Service som en riktig lokasjon for videre vekst, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen AS. Nærmeste Snap Drive-verksted til Lørenskog Bil og Caravan Service, er Kjeller og Helsfyr. Lørenskog Bil og Caravan Service blir dermed ingen konkurrent til eksisternde verksteder, men et supplement i et område der vi ser et potensial, sier Maarud.

Lørenskog Bil og Caravan er et godt drevet verksted med en omsetning på 11,6 MNOK (2016) og et driftsresultat på 678.000 NOK (2016). Daglig leder Edgar Bakken og hans team har drevet verkstedet med gode rutiner og ser klare fordeler ved å bli en del av verkstedskjeden Snap Drive. 

–Med de store endringene vi ser i bilbransjen fremover, har det vært et mål for oss å finne nye eiere som ligger i front av utviklingen. Jeg ønsker at nye eiere skal videreutvikle selskapet og samtidig sikre medarbeiderne en god arbeidsplass, sier nåværende eier Edgar Bakken som ønsker å pensjonere seg. 

–Snap Drive kan tilføre Lørenskog Bil og Caravan Service synergier gjennom felles utvikling av produkter og tjenester, markedsføring og – ikke minst – ved stordriftsfordeler gjennom felles driftsplattform, kundesenter og administrative funksjoner. Snap Drive har også gode systemer for Online-booking, sier sier Morten Harsem, adm. direktør i Snap Drive AS. 

God beliggenhet

–For Snap Drive er en rekke kriterier viktige når vi vurderer kjøp av verksteder. God beliggenhet trumfer alt, sier Harsem. Men god omsetnings- og resultatutvikling, nærhet til offentlig kommunikasjon, gode parkeringsmuligheter for kundene og godt omdømme lokalt er også viktig. Alt dette oppnår vi hos Lørenskog Bil og Caravan Service, og i tillegg sikrer vi oss en leieavtale med opsjonsmuligheter med utleier, sier Harsem. 

Lørenskog, 3. juli 2017