Rental.one

Rental.one, som har hovedkontor på Nærbø på Jæren, driver utleie av store anleggsmaskiner, biler og utstyr til entreprenører. 

Med denne avtalen signaliserer Rental.one et nytt satsningsområde for selskapet, nemlig utleie av lastebiler. 

Kontrakten omfatter lastebiler av typen Mercedes-Benz Actros, eActros og Arocs, fordelt på tippbiler for kjøring av masse, krokbiler for containerkjøring, trekkvogner for tippsemi og kranbiler for anleggs¬arbeid. 

– Vi satser friskt fremover og utvider både tjenestetilbudet og kapasiteten på bilparken for å nå ut til nye kundegrupper. Samtidig er det svært viktig for oss å kunne gi eksisterende kunder et større utvalg av maskiner og redskaper, sier daglig leder, Kjetil Friestad.

– Gjennom denne anskaffelsen øker vi kapasiteten og fornyer bilparken med den mest moderne teknologien som er å oppdrive. Dette har stor betydning for kundene våre og er positivt i et miljømessig perspektiv, sier han.

– De nye lastebilene blir fordelt i to flåter, halvparten skal inkluderes i lastebilparken til Risa AS, mens de resterende disponeres av Rental.one. Sistnevnte halvpart blir tilgjengelige for andre entreprenører og transportører, og bidrar til å sikre god utnyttelse av bilene og bedre lønnsomhet, sier Friestad.

– Bertel O. Steen var en av flere tilbydere i anskaffelsesprosessen. Kjøretøyene fra Mercedes-Benz har et svært godt navn i bygg- og anleggsbransjen. Bilene er robuste og holder under krevende forhold. Modellutvalget, moderne teknologi, høy kvalitet og en omfattende serviceavtale gir oss optimal driftssikkerhet og forutsigbar økonomi. Vi opplever at Bertel O. Steen totalt sett hadde det beste tilbudet for oss, sier Friestad.

– Rental.one er fremoverlente og tørr å satse stort. Vi ønsker å bidra til deres suksess gjennom å tilby kjøretøy både med tradisjonelle og elektriske drivlinjer, sier daglig leder i Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS, Jarle Viuls. 

– Deres forretningskonsept innenfor utleie gir andre entreprenører i regionen og ellers i Norge tilgang til nye, moderne kjøretøy uten å måtte binde kapital. Dette er fordelaktig for alle parter og vil i tillegg ha en positiv effekt på miljøet, sier Viuls.

– Bertel O. Steen har representert Mercedes-Benz lastebiler og busser siden 1929 og har lang erfaring med produktene. I 2020 etablerte konsernet et eget selskap for å løfte satsingen på nyttekjøretøy ytterligere i organisasjonen. Med denne endringen tilrettelegger vi for et enda tettere samarbeid med kundene og et tydeligere ansvar for bilenes «livssyklus» fra ende til ende, sier Viuls som ser frem til samarbeidet og takker for tilliten.

Rammeavtalen har en varighet til 01.10.2024 med opsjon om forlenges på 2 år. De første 40 bilene skal leveres innen 1. kvartal 2023. 

Lørenskog, 8. oktober 2021