Simen Randen fra Dalane Bil AS og Thomas Schwarz fra Snap Drive Forus skal være mekanikere for Petter Solberg under VM-finalen i Argentina 25.–26. november. De to mekanikerne er vinnerne i konkurransen, Race to Argentina. I alt deltok 110 mekanikere i kampen om det ærefulle oppdraget.

Finalen fant sted 20.–21. september på Petter og Pernilla Solbergs sted (Bruket) i Torsby i Sverige. Petter Solberg var mektig imponert over vinnerne. 

- Dette er de beste mekanikerne i bransjen, og teamet mitt og jeg er ekstremt imponerte over nivået, skriver Petter Solberg på sin Facebookside; https://www.facebook.com/PetterSolbergWRC/posts/10154600898627922. 

Konkurransen startet 7. mars i år og var inndelt i faser der Petter Solberg og hans team (PSRX) har bidratt til å gjøre er de ulike delene til en stor suksess. 

I finalen fikk deltakerne bryne seg på oppgaver som er realistiske i hverdagen til PSRX-teamet. Her var det rigget 3 «depot» på en racingbane hvor mekaniske oppgaver skulle løses. Akkurat som under et rallycross. Fagkunnskap, individuell mestring, lagspill og kommunikasjon ble vektlagt. Petter og teamet med hjelp fra Bertel O. Steen-medarbeidere, fulgte nøye med og noterte «stort og smått». 

Alle de 15 finalistene viste imponerende ferdigheter og var på et svært høyt nivå. Selv om fire mekanikere skilte seg ut, var det svært tett i toppen.

Simen Randen er langt oppe etter seieren
- Det er nesten litt vanskelig å beskrive. Det er utrolig stort. Jeg tror faktisk ikke jeg helt har bena på jorda enda, sier Simen. 

Thomas gleder seg også stort til å jobbe med rallycrosskongen
- Det er kjempegøy, faktisk helt strålende. Dette er ikke noe alle får oppleve, og at vi får denne muligheten er helt ufattelig. Jeg setter stor pris på det, sier Thomas.  

Selv om det i utgangspunktet er to vinnere i konkurransen, bestemte Bjørn Maarud seg for å sende Leiv Borsheim fra Bertel O. Steen Rogaland og Martin Jansson fra Halden Auto til Argentina også. De inngår i crewet, men med litt andre oppgaver enn de to øvrige.

- Vi er utrolig stolte av å ha så mange dyktige mekanikere hos oss. Nivået var faktisk så høyt at vi bestemte oss for at det ikke var nok å sende kun to stykker, sier Bjørn. 

De fire som reiser til Argentina i november er:
•Simen Randen, Dalane Bil AS
•Thomas Schwarz, Snap Drive Forus
•Martin Jansson, Halden Auto AS
•Leiv Borsheim, Bertel O. Steen Rogaland AS

Vi gratulerer så mye og ønsker god tur til Argentina!