Thorbjørn Myrhaug

Marius Hayler har valgt å slutte i stillingen han har hatt siden 2015 som leder av Bertel O. Steen Detalj. Konsernet har utpekt Thorbjørn Myrhaug som ny leder av denne viktige enheten. Thorbjørn Myrhaug har lang fartstid i Bertel O. Steen, og har siden 2016 ledet PSA Norge med bilmerkene Peugeot, DS og Citroën. Den siste tiden har han også ledet arbeidet med å integrere Opel inn i PSA Norge etter at Bertel O. Steen overtok rettighetene til import og salg av Opel i Norge.

– Først og fremst vil jeg takke konsernet for å gi meg en så spennende oppgave. Jeg gleder meg skikkelig til å ta fatt på jobben! Samtidig vil jeg takke alle mine kolleger i PSA Norge for noen fantastisk fine år, sier Thorbjørn Myrhaug.    

Stor og viktig enhet

Bertel O. Steen Detalj AS består av et landsdekkende forhandlernett som distribuerer konsernets bilmerker. Forhandlerkjeden er en av Nordens største aktører innenfor salg og servicemarkedstjenester for personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Enheten for forhandlervirksomhet består av alle konsernets hel- og deleide forhandlere, fra Kristiansand i sør til Verdal i nord. Totalt omfatter Bertel O. Steen Detalj 42 salgs- og servicepunkter for merkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Setra og Fuso. Bertel O. Steen Detalj omsatte for 11,6 milliarder kroner i 2017.

–  Bilbransjen er inne i en periode med kraftig endring. Det medfører også et behov for økt endringstakt i en så stor og viktig organisasjon som Bertel O. Steen Detalj. Jeg er sikker på at Thorbjørn Myrhaug med all sin entusiasme, pågangsmot og kunnskap er riktig person for å lede enheten i en slik fase. Thorbjørn har imponert alle med det teamet og de resultatene han har fått til i PSA Norge de siste årene. Samtidig ønsker jeg å takke Marius Hayler for den innsatsen han har lagt ned i stillingen siden han overtok i 2015. I denne perioden har omsetningen økt og resultatet har også hatt en fin økning fra 119 MNOK til 185 MNOK (Ebit). Jeg ønsker Marius lykke til videre, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen.

Thorbjørn Myrhaug vil formelt tiltre stillingen 1. januar 2019. Bertel O. Steen har allerede igangsatt en prosess i egne rekker for å ansette ny leder for PSA Norge snarest mulig.

Lørenskog, 6. desember 2018