Konsernsjef Harald Frigstad

Transaksjonen kommer i kjølvannet av at bilprodusentene PSA og FCA tidligere i år slo seg sammen og dannet Stellantis, som med det ble verdens fjerde største bilprodusent. I tillegg til å være importør av PSA-merkene Peugeot, Citroën, Opel og DS blir Bertel O. Steen med dette importør avtotalt sju Stellantis-merker i Norge. 

- Stellantis er en av verdens ledende bilprodusenter, med en meget sterk satsing på elektriske modeller. For Bertel O. Steen innebærer denne avtalen at vi befester posisjonen som Stellantis sin foretrukne partner i Norge. Dette er et samarbeid som strekker seg helt tilbake til 1930 da Bertel O. Steen startet import av Peugeot til Norge. Det har således dype røtter og vil være av stor betydning for oss også i årene som kommer, sier Harald Frigstad. 

- Med denne avtalen blir Bertel O. Steen hovedpartner for Stellantis i det norske markedet. Det bidrar til å utvikle vår forretningsstrategi til å bli mer effektiv og konkurransedyktig i det norske markedet. Vi er trygge på at våre merker vil utvikle seg enda bedre i Norge med denne nye organiseringen, sier Philippe Narbeburu, Senior Vice President European Markets i Stellantis. 

Spennende portefølje 

Fiat, Alfa Romeo og Jeep er spennende merker som ytterligere bidrar til den brede modellporteføljen til Bertel O. Steen. 

- Fiat ble grunnlagt av Giovanni Agnelli i 1899 – to år før Bertel O. Steen ble grunnlagt. Faktisk hadde Bertel O. Steen agenturet på Fiat fra 1909 til 1929, og Fiat var et meget viktig merke for konsernet i disse årene. Det er fremdeles et velkjent varemerke som har flere spennende modeller, blant annet elektriske Fiat 500. Alfa Romeo er et ikonisk italiensk bilmerke kjent for sitt unike design og sportslighet. Alfa Romeo skal være hel-elektrisk i 2027, som et av de første Stellantis-merkene. Jeep er også en sterk merkevare med lange tradisjoner. De har kommet med gode plug-in hybrider, og kommer med en helelektrisk modell i 2023. På varebilsiden kompletterer Fiat Professional  vår allerede sterke portefølje, og gir Bertel O. Steen en unik bredde på nyttekjøretøy i Norge. Vi ser frem til å kunne tilby norske kunder den fulle bredden av det Stellantis har å by på av spennende modeller fremover, sier Simen Heggestad Nilsen, direktør for Stellantis Norge i Bertel O. Steen. 

Styrket posisjon 

- Avtalen med Stellantis om å ivareta ansvaret for Fiat, Alfa Romeo og Jeep i det norske markedet er en anerkjennelse av Bertel O. Steens gode resultater som representant for øvrige Stellantis-merker i Norge. Det er også en bekreftelse på at Stellantis har tiltro til at Bertel O. Steen har det som skal til for å øke merkenes markedsandel i Norge. Sammen med Stellantis står vi midt i en reise der vi ønsker å styrke vårt forhold til kundene ytterligere gjennom et sterkt forhandlernett i kombinasjon med en bedre digital kundereise, sier Simen Heggestad Nilsen. 

Simen Heggestad Nilsen

Lørenskog, 27. september 2021