Har over 160 lærlinger i året - En viktig fot inn i arbeidslivet

 • Bertel O. Steen driver et av Norges største lærlingprogrammer
 • Her tilbys unge lønnet arbeidstrening og mulighet til å ta fagbrev i bilfag
 • Slik sikrer vi tilgang på nok faglærte, og de unge får en trygg plass å bygge kunnskap og nettverk.

Bertel O. Steen satser stort på lærlinger og tilbyr arbeidstrening og utdanning innen bilfag til unge mennesker. En viktig arena for å bygge kunnskap og et stort ansvar.

Bak et åpent panser jobber to flittige hender. Det er lærlingen William (19) fra Skjetten som setter i stand en sliten Kia Soul. Selv om han ikke har fremtidsplanene klare enda, er én ting sikkert: Han elsker biler. 

Lærling

- Jeg har alltid vært interessert i biler og å finne ut av hvordan ting fungerer. Her får jeg muligheten til å lære masse og bygge meg en karriere i bilbransjen. Målet er å få fast jobb her, sier William Grøthe-Jensen, lærling i Bertel O. Steen.

Se video om lærlinger under.

 

En viktig vei inn i arbeidslivet 

Han er en av de rundt 160 elevene som har lærlingplass hos Bertel O. Steen. Sammen med Hans Marius (19) fra Enebakkneset og Martin (19) fra Råholt, går han det siste året av lærlingtiden hos konsernet, før fagprøve og arbeidslivet står for tur. 

Blant store verksteder, moderne utstyr og flere hundre ansatte, føler William seg heldig som får kle på seg den mørkeblå uniformen med logoen «Bertel O. Steen» på brystet.   

- Jeg fikk praksiskplass her fra skolen, og ble raskt tatt godt imot. Å være lærling er spennende, jeg lærer noe nytt hver dag. I tillegg er det mange hyggelige folk her, vi blir som en liten familie, forteller Grøthe-Jensen.

Lærling

Lang erfaring som lærlingplass 

Bertel O. Steen har forhandlere og verksteder over hele landet, og har god fartstid i bransjen. De har drevet opplæring av unge voksne i over 60 år, og så tidlig viktigheten av å plukke opp og forme dem som brenner for bil og mekanikk tidlig.  

- Lærlingordningen er viktig for oss. Over flere har vi erfart at det er den beste måten å sikre ny arbeidskraft for våre forhandlere og verksteder. Ikke minst er det en fin måte å gi unge en vei inn i arbeidslivet på, sier Thomas Larsen, leder for opplæringsringen i Bertel O. Steen Lørenskog. 

 

Les også: Marie er lærling hos Bertel O. Steen

I 1997 åpnet de offisielt et eget program for skolering av morgendagens bilfagarbeidere. I dag tilbyr konsernet et av Norges største, privateide lærlingprogram. Her kan unge som brenner for bil og håndverk søke seg inn for å lære, ta fagbrev og bygge seg opp en karriere.  

Lærlingene er i betalt arbeid i perioden før de tar fagbrev, som strekker seg over to år. 

 • Satsning på lærlinger er noe av det viktigste Bertel O. Steen gjør for å holde samfunnets "hjul" i gang
 • I en tid hvor mange opplever mangel på yrkesarbeidere
 • er dette en viktig vei for å utdanne flere flinke folk til bilbransjen, på en trygg og sikker måte for de unge

- Bertel O. Steen er et stort konsern og vi har en viktig samfunnsrolle. Med lærlingprogrammet kan vi tilby muligheter og en fremtid innen bilbransjen for de som ønsker det. Den viktigste jobben vi gjør er å skape trygge mennesker med nødvendig fagkompetanse for bransjen, sier Larsen. 

Lærling

Les mer om lærlingprogrammet her.

Gjennom tett samarbeid med videregående skoler, elevene selv og foreldre, finner konsernet morgendagens arbeidstakere. Da er det ikke karakterkortet som er viktig. Det at elevene er faglig nysgjerrig, er til å stole på og kommer seg opp om morgenen veier tyngst.  

- Jeg valgte å bli bilmekaniker fordi bil alltid har interessert meg. Det har gått i slekta og jeg har skrudd siden jeg var ganske liten, så da føltes det naturlig å velge denne veien, forteller Hans Marius Sørensen, lærling. 

Lærling

Opptatt av godt arbeidsmiljø 

Hans Marius (19) er rask til å trekke frem læringsmiljøet og det sosiale som det han setter mest pris på. Det samme gjør Martin (19). Det å føle seg som en del av noe, en gjeng, og bli godt ivaretatt er en stor grunn til at de begge søkte seg akkurat hit.  

- Det å være lærling her er bra og betyr veldig mye. Det er et godt arbeidsmiljø og jeg trives veldig godt, som jeg mener er det viktigste i en arbeidsplass. Ikke minst lærer jeg noe nytt hver dag. 

- Dette er en fin mulighet for meg til å gjøre praktiske ting, som å bruke henda. I tillegg får du hjelp av mange flinke folk til å bli bedre sjøl. Jeg vil gjerne fortsette å skru lastebil og stortrives med det, forteller Martin Degnes, lærling.  

Ca. 60 prosent av de som fullfører fagbrevet får fast jobb i konsernet. Målet med lærlingprogrammet er å skape trygge miljøer for unge, til å lære, mestre og tørre å feile. På den måten bidrar Bertel O. Steen til å sikre kompetente medarbeidere til bilbransjen også i fremtiden. 

Lyst til å bli lærling? Les mer her.

  • En av Norges største privateide lærlingprogram
  • Tilbyr lærlingfag innen syv områder: Mekaniker lette kjøretøy, mekaniker tunge kjøretøy, delefag, lakk og karosseri, hjulrustning, påbygg, salg og service. 
  • Lærlingprogrammet er et samarbeid med videregående skoler landet over. Programmet går over to år og avsluttes med opptaksprøve for å få godkjent fagbrev.  
  • Lærlingene er i lønnet arbeid før de tar fagbrev 
  • Bertel O. Steen tar inn ca. 160 lærlinger hvert år 
  • Ca. 60 prosent av de som fullfører fagbrev får fast ansettelse 

logo

Postadresse: Bertel O. Steen AS
Postboks 52
1471 Lørenskog

Telefon: 67 92 60 00